Euroopa ja Aasia suurim madratsitootja Hilding Anders, kelle tuntuim kaubamärk Eestis on Sleepwell, avas täna Rae vallas asuva tehase laienduse. Tehase kogupindala on nüüd 22 000m², ettevõttes töötab 360 inimest.

„Algamas on meie 20. tegutsemisaasta Eesti turul, kogu Hilding Andersi kontsern tähistas tänavu oma 77. sünnipäeva,“ rääkis Hilding Anders Baltic tehase juht Janek Haud. „Laiendame tegevust Eestis, meie eesmärgiks on saada Hilding Anders kontserni Skandinaavia oskuskeskuseks, kus pakume klientidele teenuseid alates tootearendusest kuni tootmiseni. Alates käesolevast aastast on meie tehas kontserni Skandinaavia piirkonna kangaste halduskeskus, mis tähendab, et kangaste oskusteave ja valik asuvad Eestis.“

Rae abivallavanem Priit Põldmäe tunneb heameelt selle üle, et pea 10 aastat Rae vallas edukalt tegutsenud ettevõttel läheb hästi ja soovitakse oma tegevust vallas laiendada. „See on suur tunnustus, et meie loodud keskkonnaga ollakse rahul ja siia soovitakse investeerida,“ kõneles Põldmäe.

Rae vallas asuvale tehasele lisandus juurdeehitusega 7000m² pinda, millest 3000m² tootmispinda ja 4000m² laopinda. Tehase kogupind on nüüd 22 000m². Kokku investeeris ärikinnisvarainvesteeringute kontsern Kawe juurdeehitusse 4 miljonit eurot ning lisaks investeeriti 2016. aastal tehase masinapargi uuendamisse 2 miljonit eurot.

„Tänu juurdeehitusele paranevad märkimisväärselt personali töötingimused, vähemaks jääb füüsiliselt rasket tööd, näiteks materjalide transportimine, mille saavad ära teha masinad. Masinaparki suurendame tänavu 20-25%. 2017 aasta lõpuks saab valmis uus laealune konveiersüsteem Eton, mis lühendab materjali jõudmiseks töötajani kuluvat aega ja aitab tõsta produktiivsust, seeläbi lüheneb kogu tootmistsükkel. Juurdeehituse käigus suurenes töötajate garderoobi pind, ehitasime uue söögisaali ja puhkeruumi. Lisaks valmisid uued skandinaavia stiilis kontoriruumid,“ rääkis Janek Haud.

„Ettevõtte tootmismahud on Eestis aasta-aastalt kasvanud. 2015. aastal tootis Hilding Anders Baltic 1,2 miljonit madratsikatet, käesoleval aastal 1,3 miljonit katet ning 2017. aasta planeeritav maht on 1,5 miljonit katet,“ rääkis Hilding Anders Baltikumi müügi- ja turundusjuht Alo Reintam. Eestis müüme aastas ligikaudu 30 000 madratsit. Meie suuremateks koostööpartneriteks siinsel turul on Aatrium Sisustuskaubamaja, Indoor Grupp oma ASKO kauplustega, aga meie tooteid võib leida ka paljudest erinevatest hotellidest nagu näiteks Tallink Grupi hotellid, Park Inn by Radisson jpt. Suurem osa meie toodetest, ligi 90% läheb ekspordiks, põhiliselt Skandinaaviamaadesse.“

„Hilding Anders Baltic tehases töötab täna 360 inimest, alates 2015. aasta algusest on uusi töötajaid juurde tulnud 100,“ rääkis Hilding Anders Baltic personalijuht Carmen Froš. „Paneme suurt rõhku töötajate heaolule. Tehase poolt on garanteeritud transport tööle ja tagasi – kuna tehases käib töö kahes vahetuses, siis varahommikul ja hilisõhtul sobivat ühistranspordiühendust Rae vallaga ei ole. Toome töötajad kohale bussidega Koplist, Mustamäelt, Õismäelt, Lasnamäelt, Maardust, Loksalt, Märjamaalt. Alates 2014. aastast pakume lõunaks tasuta suppi, et tagada igale töötajale soe söök tööpäeva jooksul. Juurdeehituse käigus valmib täissisustusega köök söögi valmistamiseks. Saame hakata pakkuma lisaks supile ka muud toitlustust, näiteks tervislikke salateid. Töötajate koolitamiseks on meil tehases spetsiaalne õppeklass, kus oleme õmblejaid välja õpetanud ka alates null-oskusest. Ühe õmbleja koolitamine professionaalse tasemeni võtab aega ligi aasta, seega oleme väga huvitatud lojaalsete töötajate leidmisest. Hetkel on käimas läbirääkimised Töötukassaga, et teha koostööd uute töötajate värbamiseks.“

Hilding Anders Grupp (www.hildinganders.com) on Euroopa ja Aasia suurim madratsitootja, mis on asutatud 1939. aastal Rootsis, Malmös. Ettevõttele kuulub 23 tehast, tegutsetakse 19 riigis. Kontsernis töötab 9500 inimest. Hilding Andersi Grupi 2015. aasta käive oli 917 miljonit EUR.

Hilding Anders Baltic AS (www.sleepwellbed.com) on Hilding Anders Grupi tütarfirma, mis alustas Eestis tegevust 1997. aastal. Hilding Anders Baltic 2015. aasta käive oli 28,3 miljonit EUR, 2016.a on oodatav kasv 10%. Ettevõttes töötab 350 inimest. Sleepwell on Hilding Anders Baltic AS poolt Eesti, Läti ja Leedu turu jaoks loodud madratsite- ja voodite kaubamärk. Ettevõte valmistab üle 1,5 miljoni madratsikatte aastas, ligi 90% ettevõtte toodangust läheb ekspordiks, peamiselt Skandinaaviamaadesse.

Lisainformatsioon:

Janek Haud, Hilding Anders Baltic tehase juht

Tel: 624 8099; e-post: janek.haud@hildinganders.com

Alo Reintam, Hilding Anders Baltic müügi- ja turundusjuht

Tel: 624 8093; e-post: alo.reintam@hildinganders.com

Carmen Froš, Hilding Anders Baltic personalijuht

Tel: 624 8055; e-post: carmen.fros@hildinganders.com